Välkommen till Den envisa Diabetikern.

Välkommen till Den envisa diabetikern.

Tack för att du kikade in. Denna hemsida handlar om mig Leena som har diabetes Typ 1 sedan 1979. Livet med en kronisk sjukdom och alla dess turer som kommer med att man har en kronisk sjukdom. Vårdens agerande mot personer med diabetes och troligen även med andra kroniska sjukdomar.

Vidare så handlar denna sida om att leva i förnekelse mot sin sjukdom och tips och trix om hur man tar sig ur förnekelsen och faktiskt förstår vidden av sin sjukdom.

Du kan även läsa om skillnaderna mellan dom vanligaste diabetesformerna som används i dagligt tal. Typ 1 och Typ 2.

Du kommer märka att sidan är väldigt nära min personlighet och att den hela tiden utgår från mig som person. Humor blandas med ironi och sorg samt dagliga kamper. Att få diabetes drabbar inte bara dig som person utan det drabbar även familj och närstående. Hur man reagerar är alltid olika och hur man hanterar ett besked om att man har fått en obotlig sjukdom. All information som man får på kort tid som man inte hinner hantera och ta in.

Ja jag tror att de flesta delar kommer att tas upp på denna hemsida. Även vården kommer att tas upp då den skiljer sig enormt mellan alla våra olika Län och kommuner i Sverige. Vikten av att ha en kurator eller coach eller psykolog knuten till sig i diabetesteamet.
Jag hoppas ni finner sidan intressant och tveka inte att höra av dig om du undrar över något.

Var rädd om dig, det finns bara en av dig.

// Leena

Boken

Vill du veta mer om min bok?

Läs mer om boken Ensam är stark? Här får du även info om hur du beställer den.

WorkGroups

Intresserad av WorkGroups?

Alla kan få ut något av en WorkGroup och påbörja resan till ett lugnare liv.

Föreläsningar

Intresserad av en föreläsning?

Som handlar om det personliga perspektivet i att leva med en kronisk sjukdom.